Milivojević: Kurti deluje uz podršku stranog faktora za koncept nezavisnog Kosova 

Zoran Milivojević, diplomata
Izvor: Facebook

Diplomata Zoran Milivojević kaže da je reakcija ambasade SAD u Prištini na jučerašnju akciju Kosovske policije jasna i nije iznenađenje, da pokazuje da kosovski premijer Aljbin Kurti deluje uz podršku određenog stranog faktora i da tu ipak postoji neka vrsta koordinacije. 

"Ta koordinacija proizlazi iz podrške konceptu nezavisnog Kosova i ukazuje da u narednom periodu možemo očekivati slične akcije uz podršku stranog faktora", rekao je Milivojević za Kosovo onlajn, povodom zabrinitosti koju je izrazila američka amabsada u Prištini zbog jučerašnjeg odgovora koji se desio, kako je navela, "na akcije izvedene u cilju sprovođenja zakona na teritoriji Kosova". 

Dodao je da u prilog tome ide i činjenica da nema reči o prekomernoj sili, upotrebi dugih cevi i ranjavanju mirnih građana.

Milivojević je naglasio je da je cilj da se dokaže državnost u situaciji kad je u zastoju pitanje potvrde kosovske državnosti, kada su se okolnosti promenile i kada polako projekat nezavisnog Kosova dobija sve manje podrške na globalnom planu. 

"Orijentacija na radikalniji pristup je novi mehanizam u pravcu potvrde kosovske državnosti", kaže Milivojević.

Smatra da se to uklapa u više nekih elemanata koji ukazuju na to da će američka strana da pojača angažman vezano za kosovsku priču.

"Poruka koju smo nedavno dobili od Gabrijela Eskobara da američki predsednik Džozef Bajden želi da ovo pitanje reši u svom prvom mandatu polako sada dobija obrise i potvrdu u ovim stavovima i angažmanima američke strane", naveo je Milivojević. 

Tre
14. Oktobar 2021.
Bravo Kurti
Mark
14. Oktobar 2021.
zar ovaj gospodin jako obrazovan nezna da je kosovo nepovratno !!!
Ja
14. Oktobar 2021.
Kosovo nije nezavisna niti se vazi niti se prizna nije nikakva jer je illegalna i nevazise !!!
Ja
14. Oktobar 2021.
To je godinama takva jer je illegalna , okupirana ! sto se i vidi svih tih godina! kosovo je srbija u svojoj sopstvenoj zemlji republike srbije !!!