Svečlja: Akcija koordinisana sa međunarodnim predstavnicima

Dželjalj Svečlja
Izvor: Reporteri

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja rekao je da je tokom današnje akcije kosovske policije u Severnoj Mitrovici povređeno osam policajaca, prenosi Ekonomija onlajn.

Svečlja je rekao da su demonstranti tokom sukoba „protiv policije koristili dugo oružje“.

„S obzirom na ovu situaciju, želim da naglasim da smo posvećeni zakonu i redu. Tačno je da je Kosovo ugroženo ekonomskim kriminalom, terorizmom i kriminalnim grupama, ali mi smo zainteresovani za borbu protiv njih. Današnja akcija je bila uspešna hapšenjem nekoliko ljudi, i ona je sprovodena na celom Kosovu, tako da nikako nije uperena protiv građana sa severu zemlje. Naše institucije neće tolerisati narušavanje ustavnog poretka, a svi oni koji krše zakon biće uhapšeni“ poručio je Svečlja.

On je dodao da su „tužilac i sudija za prethodni postupak srpske nacionalnosti“.

„Dozvolite mi da vas obavestim da je tužilac ovog slučaja Srbin, sudija za prethodni postupak je Srbin, pripadnici jedinice za brzo reagovanje u Severnoj Mitrovici, većina su Srbi, većina uhapšenih su Albanci, većina onih za kojima tragamo su Albanci, tako da se ne radi ni o kakvoj državnoj represiji protiv bilo koga", ističe Svečlja.

Komentarišuči izjavu visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Đuzepa Borelja, on je poručio da je „ova akcija koordinirana sa međunarodnom zajednicom“.

„U borbi protiv šverca smo svaki dan. Juče je policija imala uspešnu operaciju, gde je uhapšen falsifikator, po nacionalnosti je Turčin, sada o ovome treba da obavestimo i druge. Naglasio sam da imamo koordinaciju sa međunarodnim akterima i informisali smo ih o ovoj akciji“, zaključio je Svečlja.

Realno
13. Oktobar 2021.
S kim se ko-ordinisao? Sa tetkom iz Svajcarske?
Miodrag iz Peći
13. Oktobar 2021.
Sve, sve... Ali na apotekarke uperiti "Duge cevi" i upadati sa bornim kolima...
Samo se pitam kada bi srpski specijalci upali u svetski distributivni centar za šverc i orouzvodnju droge Veliki Trnovec pa čak i uz saradnju DEA kako bi se u svetu reagovalo?
Rados
13. Oktobar 2021.
Akcija kordinisana sa medjunarodnim faktorom a imate na dusi upucan covek sa ledja koji je zivotno ugrozen i 10 koji su povredjeni a takodje i 10 policajaca povredjeni.Mislim da prvo nije imalo pitrebe da se tako radi nasilno zna se kako se treba hapsiti kriminalci.Ali ste sve ovo uradili zbog toga sto Vetvendosije gubi podrsku gradjana i onda ste sve ovo uradili pred 4 dana pred izbore zarad dobijanja glasova.Trebate kao ministar podneti ostavju zbog prekomerne upotrebe sile kao da ste posli u rat a ne u borbz pritiv korupcije.Ali je ovo sve uradjeno spolitickim ciljem .