Ministarstvo prosvete zvanično objavilo da sutra počinje nastava u školama

Ministarstvo prosvete - Priština
Izvor: Gazeta Express

Ministarstvo prosvete, nauke, tehnologije i inovacija saopštilo je da će u ponedeljak, 3. oktobra, početi nastava na svim nivoima osnovnog i srednjeg obrazovanja na Kosovu, prenosi Albanijan post.

Ministarstvo je saopštilo da su bile izvršene neophodne pripreme i za početak nove školske godine 1. septembra, kada je i zvanično trebalo da počne nastava, ali, kako su dodali, to nije realizovano zbog štrajka koji je organizovao Ujedinjeni sindikat obrazovanja.

Kako se dodaje u saopštenju, Ministarstvo će u ponedeljak formirati radnu grupu za razmatranje Administrativnog uputstva za kalendar školske godine i na osnovu njega će se izvršiti reprogramiranje u školama.

"Opštinske uprave za obrazovanje će obezbediti nesmetano odvijanje nastavnog procesa. Ministarstvo prosvete poziva na saradnju i mobilizaciju svih bez razlike kako bi se nadoknadili gubici nastali tokom štrajka", dodaje se u saopštenju Ministarstva prosvete.

Takođe, iz ovog ministarstva je saopšteno da su svi udžbenici podeljeni po opštinama i školama prema zahtevima opštinskih direkcija za obrazovanje.