Miroslav Lajčak danas u Beogradu s Vučićem o nastavku dijaloga

Miroslav Lajčak
Izvor: Večernje novosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas u Beogradu sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom.

Kako je saopšteno iz Službe za saradnju s medijima predsednika Republike, Vučić i Lajčak će se sastati u Vili Mir u 18 časova, a posle sastanka planirano je obraćanje za javnost.

Lajčak je protekle nedelje tri dana boravio u Prištini, gde je obavio razgovore sa predstavnicima vlasti i liderima partija.

"Na tim sastancima sam naglasio da Kosovo mora biti ujedinjeno u dijalogu. Dijalog mora početi brzo. Razgovarali smo i o konkretnim koracima, datumima i prioritetima. Sretan sam što je dijalog uz pomoć EU prioritet. Očekujem da će se dijalog uskoro nastaviti", rekao je Lajčak.

Kako je naveo o sličnim temama će razgovarati i u Beogradu gde će se sledeće sedmice susresti sa presednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. 

"Budući da ću sledeće nedelje posetiti Beograd, razgovaraće o tome sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i tada ćemo odrediti tačan datum. Zadovoljan sam odlukom da se roba može kretati bez ikakvih problema. Napuštam Kosovo sa sigurnošću da su stvoreni uslovi za dijalog", poručio je izaslanik EU.