Predstavnici Srpske liste sa Lajčakom o važnosti sprovođenja sporazuma

Susret predstavnika Srpske liste sa Miroslavom Lajčakopm
Izvor: Srpska lista

Predstavnici Srpske liste sastali su se danas u Prištini sa specijalnim predstavnikom EU za pregovore Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

U saopštenju Srpska lista je navela da su na sastanku istakli da je potrebno sprovesti sve do sada postignute sporazume, u prvom redu sporazum o Zajednici srpskih opština.

Navodi se da je nastavak dijaloga u cilju pronalaženja kompromisnog rešenja preko potreban.

Sastanku su prisustvovali predsednik Srpske liste Goran Rakić, ministar Dalibor Jevtić, šef poslaničke grupe Igor Simić i gradonačelnici opština Severna Mitrovica, Leposavić, Zvečan i Zubin Potok.

U poruci na Tviteru nakon susreta Jevtić je naveo da su predstavnici Srpske liste sa Lajčakom razgovarali o političkoj situaciji na Kosovu, položaju Srba i o nastavku dijaloga između Beograda i Prištine.

Gradonačelnici su uputili poziv Lajčaku da prilikom sledećeg dolaska poseti opštine sa srpskom većinom i izbliza se upozna sa problemima građana.

misterNO
17. Jun 2020.
Gračanica na 7 kilometara od Prištine, kao da ne postoji. Tu izgleda nema gradonačelnika Srbina. Verovatno je „kompromisno rešenje za Gračanicu“ u sledećoj fazi. 😉