Molićaj: Kurti kaže da su Srbi izmanipulisani, kao da zaboravlja da ogromna većina glasa za Srpsku listu

Dardan Molićaj
Izvor: Gazeta Express

Predsednik Socijaldemokratske partije Dardan Molićaj ocenio je da bi premijer Aljbin Kurti trebalo da promeni način na koji govori o Srbima u javnosti, prenosi Gazeta ekspres.

Molićaj je, objašnjavajući svoju izjavu u da kosovska vlast "pravi grešku prema Srbima, kao što je Milošević pravio prema Albancima", istakao da je hteo da skrene pažnju na desubjektivizaciju i depolitizaciju Srba u javnom diskursu Kurtija.

"Kada KUrti priča o izmanipulisanim Srbima, kao da zaboravlja da je ogromna većina Srba glasala i da prati Srpsku listu. Kada ovo kažemo, veoma smo blizu zahtevu za 'poštenim Srbinom', kako se nekada zahtevao 'pošteni Albanac'", rekao je Molićaj.

Molićaj je podsetio da je Kurti oko 9.000 građana koji još nisu promenili registarske tablice nazvao ekstremistima.

"Naravno, ne slažemo se sa ovim njihovim postupkom. Ali može li registarska tablica biti dovoljna da se neko nazove ekstremistom? Kako ćete nakon ove izjave obaviti dijalog koji ste im obećali? Sa ekstremistom se ne razgovara, on se izoluje, zatvara. To je sve što sam rekao, sve ostalo je laž. Način na koji smo se u poslednje vreme nosili sa problemom severa i Srba na severu, mislim da postoji opasnost i da postoje neke sličnosti sa načinom na koji se Milošević odnosio prema nama", pojasnio je Molićaj svoju raniju izjavu.