Molićaj: Ponašamo se prema Srbima na severu slično kao što se Milošević ponašao prema nama

Daradan Molićaj
Izvor: Gazeta Express

Predsednik Socijaldemokratske partije Dardan Molićaj rekao je da Vlada Kosova mora da pazi da ne sklizne na fašističke pozicije kada se bavi Srbima sa severa, prenosi Ekonomija onlajn.

Molćaj je rekao da se prema Srbima na severu Kosovo odnosi na isti način na koji se "Milošević odnosio prema Albancima".

„Problem na severu se ne može rešiti upotrebom sile i moći. Način na koji smo se nedavno odnosili prema problemu severa i Srba na severu, mislim da postoji opasnost i da postoje neke sličnosti sa onim kako se Milošević odnosio prema nama”, rekao je Molićaj.

Molićaj je istakao da problem severa nije pravni, već politički.

„Čini mi se da je Kurt pogrešno izračunao svoju meru reciprociteta. Bili smo protiv toga jer problem na severu nije pravni, već politički. Sada su nam pokazali da Srbija zapravo kontroliše sever“, rekao je on.

Molićaj je dodao da se ne može reći da su svi Srbi "instrumentalizovani".

„Postoji tendencija ne samo vlasti, da su Srbi samo instrumentalizovani. Vi i mi znamo da Srpska lista osvaja 98 odsto tih glasova. Možemo reći da su glasali pogrešno, ali ne možemo reći da su svi instrumentalizovani“, rekao je on.

Molićaj je istakao da se problemi između Kosova i Srbije mogu rešiti samo političkim sporazumom, a ne demonstracijom snage Kosova ili Srbije.