Muja: Srbija je do sada trebalo da se izvini, moramo pripremiti tužbu za genocid

Armend Muja
Izvor: Reporteri

Poslanik Pokreta Samoopredeljenje Armend Muja izjavio je da bi Srbija trebalo da se izvini Kosovu, prenosi Reporteri.

„To je deo procesa u vezi sa tužbom za genocid. Zemlja poput Srbije koja teži Evropskoj uniji treba da se izvini jer je ceo svet prepoznao zločine. Ali Srbija se nije izvinila, moramo pripremiti tužbu“, rekao je Muja.

Dodao je da je Srbija od dijaloga imala ekonomske i političke koristi.

"Mi smo strana koja gubi u procesu dijaloga, Srbija je imala koristi“, rekao je Muja.

Prema njegovim rečima dosadašnji sporazumi između Kosova i Srbije, osim što su proizveli Zajednicu srpskih opština, objedinili su i glasanje Srba na Kosovu.

„Ugašeni su svi alternativni glasovi Srba na Kosovu. Srpska lista je ogranak Vučićeve stranke. Sigurno ćemo razgovarati o pitanju nestalih sa Srbijom“, rekao je Muja za RTV Dukađini.

non
16. Jun 2021.
Malo morgen Mujo
Miodrag iz Peći
17. Jun 2021.
Za preko 80.000 Srba koji su glsali za Srpsku Listu kažeš da su ogranak Vučićeve stranke. Fale vam "Alternativni Srbi" kao nekada "Pošteni Albanci" i jedni i drugi su prošlost.
Ali mi Srbi po nešto učimo od komšija Albanaca. Srpska Lista je nastala na iskustvu Rugovinog LDK kada su svi do jednog Albsnca glsssli za LDK nije bilo ni drugih stranska i partija koje su kasnije osnovane da ih brane od Haga i osnivači su sve optuženici za ratne zločine. Naša "Alternativa" nisu ratni zločinci (osim Olivera koga ste pet godina sudili za ratni zločin) već ogranak srpske opozicije i albanski insajderi ali i kriminalci poput Rašića koji je prodavao srpske hidroelektrane...
Svi poredite ZSO sa Republikom Srpskom sasvim pogrešno treba ZSO porediti sa SAP kosovo pa ćemo se i tu ugledati na vas Albance i naravno Rugovu. Izrodićemo ga, napraviti pa da nam neki srpski Rugova (mada je Rugovi majka bila od Živaljevića iz Velike) pa da nam od ZSO napravi Kneževinu Kosovo i Metohiju.