Nemačka zahteva uklanjanje specijalnih jedinica Kosovske policije i blokada na severu

Nemačka
Izvor: GazzetaExpress

Situaciju na severu Kosova pomno prati i Nemačka, a portparol nemačkog ministarstva spoljnih poslova izjavio je da obe strane treba da se uzdrže od bilo kakvih provokacija i eskalacije situacije, piše Gazeta ekspres.

U nemačkom MSP dodaju je da zvanični Berlin u potpunosti podržava zahtev šefa diplomatije Evropske unije Đuzepa Borelja za uklanjanje specijalnih jedinica Kosovske policije i blokada na Jarinju i Brnjaku.

"Savezno ministarstvo spoljnih poslova Nemačke pomno prati situaciju na severu Kosova i granične prelaze. Pozivamo obe strane da se szdrže od bilo kakvih provokacija i da odmah deeskaliraju situaciju. U potpunosti podržavamo rad specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka da se konstruktivno uključi u dijalog o normalizaciji koji vodi EU. Potpuno podržavamo nedavne izjave visokog predstavnika EU Đuzepa Borelja po tom pitanju", rekao je portparol MSP Nemačke.

Iz MSP Nemačke su dodali i da pozivaju Srbiju i Kosovo "da se sastanu što je pre moguće kako bi razgovarali o daljem putu i drugim hitnim pitanjima".

Ja
28. Septembar 2021.
Trebaju se povuci ta policija sa severa kosova !!!