Nova smena kosovske policije stigla na Jarinje

Specijalne jedinice policije na Jarinju
Izvor: Kosovo Online

Više od deset specijalnih policijskih vozila prošlo je oko podneva kroz Leposavić ka prelazu Jarinje, na kome je u toku blokada saobraćaja zbog uvedenih mera Prištine po pitanju prekida sporazuma o registarskim tablicama.

Kako javlja izveštač Kosovo onlajna sa lica mesta, u pitanju je smena policajaca, ali očigledno da je napetost u blizini administrativne linije i dalje prisutna.

Broj Srba okupljenih na prelazu Jarinje jutros je znatno veći nego tokom jučerašnjeg dana. Onima koji su proveli noć na Jarinju u znak protesta zbog mera koje je počela da sprovodi kosovska Vlada, pridružuje se sve više građana.

Noć je na Jarinju protekla mirno i bez ikakvih incidenata. Okupljeni Srbi su oko zapaljenih vatri u grupicama od oko desetak ljudi ostali budni cele noći.

Specijalne jedinice kosovske policije su juče ujutru u velikom broju stigle na prelaze Jarinje i Brnjak, ali su se Srbi sa severa Kosova nedugo zatim okupili na prelazima i u znak protesta zbog uvođenja reciprociteta blokirali putne prvce u oba smera.

Sa okupljenim građanima su i predstavnici Srpske liste, koji su uputili apel Beogradu da im pomogne u rešavanju problema.