Rosu na prelazima Jarinje i Brnjak

Jedinice Rosu na Jarinju
Izvor: Kosovo Online

Specijalne jedinice Kosovske policije Rosu raspoređene su jutros na dva prelaza sa Srbijom, Jarinju i Brnjaku.

Pripadnici specijalne jedinice Rosu su jutros stigli na dva prelaza na severu Kosova sa oko 20 vozila, od čega više od 10 blindiranih.

Kako Kosovo onlajn saznaje KO saznaje još dva blindirana vozila sa pripadnicima Rosu nalaze se i na magistralnom putu Leposavić-Mitrovica, kod skretanja za manastir Banjska.

Pripadnici Kosovske policije su juče i u noći između subote i nedelje na Jarinje dopremili i desetak montažnih kontejnera, šti je izazvalo zabrinutost Srba na severu Kosova.

"Mi nemamo odgovore iz Kosovske policije o čemu se radi, čemu ovi potezi kojima se destabilizuje situacija svega par dana nakon posete Miroslava Lajčaka. Pozivam građane da budu uzdržani i ne nasedaju na provokacije, a mi ćemo pažljivo analizirati novonastalu situaciju", rekao je juče predsednik opštine Leposavić Zoran Todić.

Nadležni iz Kosovske policije potvrdili su kasnije za pojedine medije kontejneri na Jarinju se postavljaju radi poboljšanja uslova za rad i nadzor prelaza.

Tim povodom se juče oglasio i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković koji je rekao da ima saznanja da vlasti u Prištini planiraju da u toku današnjeg dana "počnu da skidaju srpske registarske tablice na administrativnim prelazima i zamenjuju ih takozvanim privremenim prištinskim probnim oznakama".

"Kurtijev podli naum govori o najbrutalnijem kršenju Briselskog sporazuma kojim se reguliše sloboda kretanja, kao i ostali sporazumi postignuti u Briselu ovim povodom", istakao je Petković.

Miodrag iz Peći
20. Septembar 2021.
Lajček ih je nagovorio. Otkazati mu gostoprimstvo u Srbiji. Nagomilati tenkovske i oklopne jedinice u Bujanovac i Preševo sa posebnim žandarmerijskim snagama u Velukom Trnovcu.
jani
20. Septembar 2021.
za nas kad idemo na serbiju menjamo tablice jel i za nas sloboda kretanja ili treba vaziti samo za serba pa to nije realno ako hocete slobodnjo kretanje i vi treba kontriburati da isto vazi kako je to slobodnja kretanje ali samo za serba a mi radite sta hocete ne nije fer reciprocne mere
Mix
20. Septembar 2021.
Ne postojite nigde. Nemate nikakva prava na tablice ni bilo šta drugo.
Ana
20. Septembar 2021.
Ovaj spektakl sa rosu i njihove nadsposobnosti prema ljudima koji su goloruki, govori samo o strahu Kurtija da zaokruzi svoju toboze drzavnost time sto demostrira silu sa oklopnjacima koji ce pomagati Srbima da zamene tablice,jel to razlog dolaska rosu ili njihov trajni ostanak kao cuvara granice Kosova, sto je nemoguce. Ne zbog toga sto Albanci smatraju da su drzava nego zbog nemanja adekvatnih struktura da tako nesto urade.Oni nemaju drzavnost oni su ne priznati bila rosu granici ili ne i to samo stvara tenzije, dokazujuci svoju nemoc, specijalne jedinice sprovode akciju zamene tablica pa to nema nigde u normalnim svetu za koji albanci ne znaju da postoji. to radi granicna policija bez specijalnih jedinica,
vojske ,padobranaca i helikoptera.A zamisli kad bi oni to imali,sta li bi tek radili.vandalizam,nemoc,strah.Kurti kukavico plasis se,dzabe ti ta velika glava kada u njoj nemas nista.
Lii
20. Septembar 2021.
Ana hahaha