Kurti: Problemi građana treba da budu zadaci Pokreta Samoopredeljenje

Pokret Samoopredeljenje
Izvor: Reporteri

Lider Pokreta Samoopredeljenja i premijer Aljbin Kurti sastao se sa novim stranačkim strukturama posle unutarpartijskih izbora održanih u nedelju i poručio da izazovi i potrebe građana treba da budu zadaci u programu Samoopredeljenja kako bi došlo do napretka u društvu, prenosi Koha.

„Vladamo zajedno sa građanima, nikada protiv njih. Mi smo organizacija za što više javnih i društvenih skupova o problemima koji se tiču naših građana gde god da se nalaze. Mi ih ugrađujemo u naše lokalne i centralne političke programe“, rekao je Kurti.

Predsednica Pokreta žena u Samoopredeljenju Aljbuljena Hadžiu izrazila je svoje nezadovoljstvo brojem žena u Samoopredeljenju.

„Trenutno 25 odsto našeg članstva čine žene i devojke, a 75 odsto muškarci. Velika podrška koju imamo od devojaka i žena i građana još uvek se ne odražava na naše članstvo. Zato je važno da se posvetimo povećanju broja devojaka i žena u našoj organizaciji jer žene treba da budu u organima odlučivanja Samoopredeljenja“, rekla je ona.

Aljbin Kurti je na unutarstranačkim izborima održanim prošle nedelje sa 98,6 odsto glasova ponovo izabran za predsednika Pokreta Samoopredeljenje.