Orlić na inauguraciji novog predsednika Argentine: Zahvalnost na poštovanju teritorijalne celovitosti Srbije

Vladimir Orlić i predsednik Argentine
Izvor: Instagram, Vladimir Orlić

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić prisustvovao je inauguraciji predsednika Argentine Havijera Mileja i zahvalio se na poštovanju teritorijalne celovitosti i suvereniteta, kao i na podršci koju ova zemlja pruža stavovima Srbije u međunarodnim organizacijama.

Orlić je u Buenos Ajresu prisustvovao inauguraciji predsednika Argentine Havijera Mileja, u svojstvu izaslanika predsednika Srbije Aleksandra Vučića, saopštio je Kabinet predsednika Skupštine Srbije.

Uz čestitke predsedniku Mileju, Orlić je izrazio uverenje da će dve zemlje nastaviti da jačaju tradicionalno prijateljstvo, uz još sadržajniju saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa i snažnu privrženost poštovanju principa međunarodnog javnog prava. 

Orlić je iskoristio priliku da Argentini posebno zahvali na poštovanju teritorijalne celovitosti i suvereniteta naše zemlje, kao i na podršci koju pruža stavovima Srbije u međunarodnim organizacijama. 

Predsednik Narodne skupštine Orlić preneo je predsedniku Mileju iskrene želje za blagostanje i prosperitet Argentine, ujedno se zahvalivši na pozivu za učešće na ceremoniji inauguracije.

Na marginama svečanosti u Buenos Ajresu, predsednik Narodne skupštine imao je niz susreta sa zvanicama, sa kojima je razgovarao o bilateralnim odnosima, kao i o mogućnostima za jačanje međuparlamentarne i druge saradnje.