Osmani: Dva ruska zvaničnika proglašena za persone non grata na Kosovu

Vjosa Osmani
Izvor: Lajmi

Predsednica Kosova Vjosa Osmani kaže da su dva zvaničnika Kancelarije za vezu Ruske Federacije na Kosovu proglašena za persone non grata zbog, kako je navela, njihove štetne aktivnosti "koje su narušile nacionalnu bezbednost i ustavni poredak Republike Kosovo". 

Osmani je na Fejsbuku napisala da je to bio njen zahtev ministarki spoljnih poslova Doniki Gervali koja je, kaže, danas donela odluku o proglašenju dva zvaničnika za nepoželjne osobe. 

Dodala je da je istovremeno kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova obavestilo institucije za sprovođenje zakona i nadležne organe o primeni te odluke. 

"Institucije Republike Kosovo odlučne su u borbi protiv malignog uticaja Ruske Federacije i njihovih satelita u regionu, koji rade na uništavanju naših dostignuća i dostignuća SAD, NATO i EU. Iz tog razloga ćemo i dalje blisko sarađivati sa našim američkim i evropskim saveznicima kako bi sprečili da Kosovo i naš region bude plen destabilizujućih ambicija Ruske Federacije. Uveravam građane da institucije Republike Kosovo neće oklevati da deluju svaki put kad dođe do narušavanja bezbednosti i ustavnog poretka u zemlji", napisala je Osmani.