Osmani o ustavnim promenama: Odgovornost pred budućim generacijama

Bujar Osmani
Izvor: Ministarstvo spoljnih poslova Severne Makedonije

Ministar spoljnih poslova Severne Makedonije Bujar Osmani rekao je danas, uoči sednice Skupštine Severne Makedonije o ustavnim promenama, da je ostalo još samo dva dana do "početka jednog od najvažnijih procesa za obezbeđivanje sigurne i prosperitetne evropske budućnosti građana Severne Makedonije".

On je na Fejsbuku napisao da je izuzetno značajno da se sada bude u fokusu i da se zadrži "roditeljska odgovornost za buduće generacije".

"Samo dva dana deli nas od početka jednog od najvažnijih procesa za obezbeđivanje sigurne i prosperitetne evropske budućnosti naših građana, sednice parlamenta o ustavnim promenama. Zato vas pozivam da nam sada, kada smo u finalu, ne dozvolite da se defokusiramo i dezorijentišemo, već da zadržimo kurs i roditeljsku odgovornost prema budućim generacijama. Trenutak je sada!", napisao je Osmani.

Naglasio je da je mesecima unazad slušao savete od lidera iz celog sveta.

"Mesecima dolaze prijatelji i ministri iz celog sveta i prijateljskim savetima nas ohrabruju da se fokusiramo na ove izazove i da prevaziđemo ovu poslednju formalnu prepreku pre otvaranja velikog horizonta pregovaračkih poglavlja", poručio je Osmani.