Osmani otputovala u Brisel, sutra sastanak sa Stoltenbergom

Osmani i Stoltenberg
Izvor: Facebook

Predsednica Kosova Vjosa Osmani otputovala je u Brisel gde će se sutra u sedištu NATO-a sastati sa generalnim sekretarom Alijanse Jensom Stoltenbergom.

Osmani će se tokom boravka u Briselu sastati i sa predsedavajućim Vojnog komiteta NATO admiralom Robom Bauerom, kao i sa ambasadorkom SAD pri NATO Džulijan Smit i sa predstavnicima drugih savezničkih država, saopšteno je na Fejsbuk stranici Predsedništva Kosova.

"Tokom posete, predsednica Osmani će reafirmisati rešenost naroda i institucija Kosova da unaprede put ka članstvu u NATO, počevši od programa Partnerstvo za mir, jačanja saradnje i koordinacije sa saveznicima, posebno po pitanjima bezbednosti, zahvalnost naroda Kosova za stalnu ulogu i doprinos NATO-a na Kosovu, kao i posvećenost zajedničkom doprinosu dugoročnom miru, stabilnosti i bezbednosti u našem regionu", navodi se u saopštenju.

Pre puta u Brisel Osmani je razgovarala sa komadantom Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) Baškimom Jašarijem o saradnji i bliskoj koordinaciji sa SAD, kao i sa drugim zemljama NATO-a, u vezi sa bezbednosnim pitanjima na Kosovu i regionu.