Pacoli: Od zvaničnika na Kosovu nikada nisam tražio usluge

Bedžet Pacoli
Izvor: Facebook

Lider Alijanse za novo Kosovo Bedžet Pacoli rekao je da nikada nije tražio usluge od čelnika institucija u korist svog posla i da je njegov povratak na Kosovo bio i cilju podrške, prenosi Gazeta ekspres.

"Vratio sam se na Kosovo 2006. godine u nadi da postoje uslovi da podržim zemljusvojim znanjem i onim što sam mogao da priuštim. Rezultati bi bili drugačiji da sam imao podršku. Međutim, mi u 'Mabetek grupi' smo, bez podrške države, uspeli smo da razvijemo preduzetništvo na Kosovu otvaranjem mnogih fabrika, delatnosti u kojima je otvoreno hiljade radnih mesta i obezbedivši sebi mesto najvećeg izvoznika industrijskih proizvoda. Sve što je do sada stvoreno urađeno je našim snagama, bez traženja pomoći i usluga od bilo koga", istakao je Pacoli.

Pacoli je negirao da je tražio uslugu od bilo kog premijera na Kosovu.

"Ne postoji niko, ni ministar, ni premijer, ni vlada od kojih sam tražio pomoć kako bih dobio korist ili nekoga oštetio. Izazivam bilo koga da dokaže suprotno, ali sa dokazima", rekao je Pacoli.

Pacoli je naglasio da je do sada njegova firma dobila samo jedan javni tender, za je rekao da je spreman da pokaže da nije bilo profita.

„Jedini javni tender koji je moja kompanija sprovela je Renesansna palata (za koju se mnogo spekulisalo) izgrađena po evropskim normama i standardima, gde sam spreman da ilustrujem da od ovog ugovora nije bilo zarade. Ono što je moglo biti profit za kompaniju uloženo je u opremanje konferencijske sale, a to nije bio deo ugovora. S druge strane, 'Fondacija Bedžet Pacoli' je doprinela velikim sumama (sopstvenim sredstvima) u mnogim oblastima“, zaključio je Pacoli.