Pacoli o Otvorenom Balkanu: Odluke mogu biti samo u korist Kosova, imamo tri albanska premijera

Bedžet Pacoli
Izvor: Facebook

Lider Alijanse za novo Kosovo Bedžet Pacoli izjavio je povodom samita „Otvorenog Balkana“, da želi da vidi Kosovo u klubu sa Albanijom, Severnom Makedonijom i Crnom Gorom, uz snažnu podršku SAD.

Prema Pacolijevim rečima, u ovoj inicijativi odluke se mogu donositi samo u korist Kosova, jer su kako kaže prisutna tri albanska premijera.

„Želim da vidim Kosovo u klubu sa Albanijom, Severnom Makedonijom i Crnom Gorom, uz snažnu podršku SAD. Pravo je vreme (imamo tri albanska premijera), dobrih odluka može biti samo u korist Kosova, ne bojte se! Engleska je bila osnivač Evropske unije, a onda kada je to cenila napustila je ovu uniju. Kosovo to može da uradi i ako primeti da se tamo traži nešto što ide na štetu Kosova“, napisao je Pacoli na Fejsbuku.

Pacoli je u objavi dodao da je Kosovu najmanje potrebna izolacija.

„Kosovo ne sme da okleva i da ima predrasude na putu evroatlantskih integracija koji podržavaju SAD. Trebalo bi da bude tamo gde govorimo o mostovima, integraciji i evropskoj budućnosti. Kosovu je najmanje potrebna izolacija. Ne treba da se plašimo mesta gde govorimo o izazovima“, napisao je Pacoli.