Petković danas i sutra sa Srbima na Kosovu i Metohiji

Petković u poseti srpskoj porodici
Izvor: Kosovo Online

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković boravi danas i sutra na Kosovu i Metohiji. Prvog dana posete Petković će u Prilužju (opština Vučitrn), u porti crkve Preobraženja Gospodnjeg, prisustvovati obeležavanju hramovne i seoske Slave.

Nakon Svete Arhijerejske Liturgije predviđena je beseda Episkopa Raško-prizrenskog i Kosovsko-metohijskog Teodosija, kao i obraćanje Petkovića okupljenim meštanima.

Od 12 sati Petković će u opštini Leposavić obići sela Ibarska Slatina, Sočanica i Lešak, saopštila je Kancelarija za KiM.

U Ibarskoj Slatini Petković posetiće porodicu samohranog oca tri maloletne kćerke Miljana Jovanovića, kojima je sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju, preko lokalne samouprave, sagrađena porodična kuća.

U Sočanici Petković će obići obnovljenu Osnovnu školu „Vuk Karadžić“, a u Lešku rekonstruisanu Osnovnu školu „Stana Bačanin“. Sredstva za adaptaciju i sanaciju obe škole obezbedila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Mediji će moći da isprate ove događaje u celosti, a nakon završetka obilaska planirane su izjave za medije.

Drugog dana posete, Petković će obići Univerzitetski centar u Kosovskoj Mitrovici, a zatim je planirana poseta Gračanici.

Sve aktivnosti direktora Kancelarije za KiM biće sprovedene uz poštovanje epidemioloških mera, dodaje se.