Studenti ispred crkve u Prištini poručili: "Građevina greha", objekat kriminala i simbol genocida

protesti studenata kod crkve Hrista Spasa u Prištini
Izvor: Kosovo Online

Studenti prištinskog univerziteta "Hasan Priština" održali su protest povodom jučerašnjeg služenja liturgije u crkvi Hrista Spasa i na ulaznim vratima crkve ostavili fotografije i poruke u kojim se, između ostalog, navodi da je "građevina greha", "objekat koji su sazidali kriminalci" i da je simbol počinalaca genocida".

Reporter Kosovo onlajna navodi da je protestu prisustvovalo oko četrdesetak studenata koji su na ulaznim vratima hrama Hrista Spasa  postavili fotografije i poruke.

U porukama koje su ostavljene na crkvi se navodi da je to "objekat greha","objekat koji su sazidali kriminalci", simbol počinalaca genocida", a na postavljenim fotografijama se mogu videti i Arkan i Slobodan Milošević, a u nekim porukama se poziva i na prestanak mržnje.

Studenti su protestovali zbog služenja liturgije u crkvi Hrista Spasa u centru Prištine.

 

Rado
11. Jun 2021.
Vidi zi ovo kao indijansko pleme Ciroki iz 18 veka.
MM
11. Jun 2021.
Ne potcenjuj nikoga....nije pametno, a ni korisno
gringo
11. Jun 2021.
Zivela Srnija i SPC na Kosovu i Metohiju.Kosovo je srce Srbije bilo bice i uvek ce biti.Albanci treba da znaju da je Kosovo i Metohija Jerusalim za Srbr i Srbiju dusa bez koje se nemoze ziveti.
Istina
11. Jun 2021.
je da nema slobode veroispovesti!!!
Oni
11. Jun 2021.
Bravo studenti Hasan Prishtina
Kosovka
11. Jun 2021.
A sta je tu za bravo...netrpeljivost, sovinizam, govor mrznje, netolerancija, srbofobija, dokle vise i kada je dosta...ko vas be zna skupo vas placa...to mi najbolje znamo...nikada drzavu necete imati kad ne znate da postujete razlicitost i umesto da gradite vi samo rusite i nikad vam dosta nije!
Miodrag iz Peći
11. Jun 2021.
Eto ko su Albanci. Umesto da univerzitet nosi ime po Ibrahimu Rugovi univerzitetskom profesoru i nesumlhivo tvorcu Kosova oni slave tamo nekog Berišu nakratko predsednika vlade Albanije. Nit je rođen u Prištini već u Vučitrnu.
P. S. Na protestu sam video sve dšcu od 20-tak godina. Crkva je u sadašnjem obliku sagrađena 1992.dodine. Deset godina pre nego su se rodili. Niti su znali ko je Arkan i ko je Milišević i niti osetili rat. Obično studenti kada protestvuju ističu svoje indekse. Ovde ne videh ni jedan. Sramno je manipulisati decom u političke svrhe.