Petković: Nova pesma Milana Vasića o KiM ostaje u amanet budućim generacijama 

Milan Vasić i Petar Petković
Izvor: Facebook

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da će nova pesma glumca Milana Vasića “Poleteo soko sivi” koju je posvetio svom rodnom KiM biti svojevrsni zapis koji će ostati u amanet budućim generacijama. 

Petković je na Fejsbuku naveo da je mnogo pesama spevano o Kosovu, a da je danas imao tu čast da čuje najnoviju pesmu Milana Vasića. 

"Verujte, po onome što sam video, biće to pesma koja će svakome izmamiti i osmeh i po neku suzu. Rad se polako privodi kraju, a tada će poleteti soko sivi da nosi glas o našem Kosovu i Metohiji. Sokole, nek ti je srećan let", kaže Petković. 

Prema njegovim rečima, mnogo ljubavi, posvećenosti i vere je utkano u tu pesmu o lepoti Kosova i o "istinskim vrednostima na kojima počiva naše Kosovo i Metohija – porodici, ognjištu, časti, našim svetinjama". 

"Prethodnih nedelja Milan je snimao najlepše kadrove Kosova i Metohije za video spot koji će pratiti ovu pesmu, od Šare i Brezovice, preko Velikog Ropotova, manastira Visoki Dečani i danas mi je pokazao deo tog materijala", naveo je Petković.

Petković je rekao da je pesma Milana Vasića svojevrsni zapis koji će ostati u amanet budućim generacijama i da zato ta pesma na svom putu ima punu podršku Kancelarije za Кosovo i Metohiju.