Petković: Odazovite se pozivu države, da 17. oktobra odbranimo svoje opštine

Petković sa raseljenima u Kraljevu
Izvor: Kancelarija za KiM

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju  Petar Petković, posle Jagodine i Kragujevca, razgovorao je večeras sa interno raseljenim licima sa Kosova u Kraljevu o važnosti izlaska na lokalne izbore i jedinstvenoj podršci Srpskoj listi koja jedina ima podršku zvaničnog Beograda.

Kako se navodi u saopštenju Kancelarije za KiM, Petković je raseljenima preneo podršku i pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića i upoznao ih i sa dosadašnjim tokom dijaloga u Briselu, kao i nedavnim jednostranim i nasilnim akcijama Prištine.

„Dragi prijatelji, znam da ste sticajem različitih nedaća morali da napuštate prostor Кosova i Metohije i da ste u Кraljevu danas svili svoje gnezdo. Ali dobro znam, da su vam srce i duša uz vašu Metohiju, uz vaše Pomoravlje, uz vaše Štrpce, vaš sever КiM, jer su tu naši koreni i naše poreklo. Zato vas zovem da se odazovete pozivu vaše države, da se okupimo, da se udružimo i zajednički izađemo na izbore u nedelju 17. oktobra i odbranimo svoje opštine u kojima smo većina. Ako su Albanci znali decenijama da se drže zajedno i udružuju protiv nas, vreme je da i mi znamo šta su naši interesi, a oni su da jedinstveno podržimo Srpsku listu, jer samo ona zastupa srpske interese. Svi ovi koji nastupaju samostalno i protiv naše Srpske liste idu na ruku Prištini“, poručio je Petković.  

Naglasio je da će na dan izbora na Kosovu biti prisutni brojni predstavnici međunarodne zajednice, što će, kako je naveo, dodatno garantovati bezbednost onima koji žele da odu i iskoriste svoje biračko pravo.