Petković: Odlukom o ličnim kartama i tablicama Kurti najotvorenije zapretio ratom Srbima s KiM

Petar Petković
Izvor: Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da je najnovijim jednostranim odlukama institucija u Prištini u vezi sa srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama, Aljbin Kurti najotvorenije zapretio ratom protiv Srba na Kosovu i Metohiji, saopštila je Kancelarija za KiM. 

Kako je rekao, odluka institucija u Prištini da zabrane srpske lične karte i nakon 30. septembra ukinu važenje registarskih oznaka sa imenima srpskih gradova "KM", "GL", "PR", "UR" i drugima, uz najavu da će nakon tog roka ta vozila biti oduzimana, predstavlja direktni udar na sve Srbe i južno i posebno severno od Ibra. 

"Nedopustivo je da na ovakvu pretnju sukobom i  odmazdom predstavnici međunarodne zajednice ćute i prave se nevešti, dok Aljbin Kurti priprema početak velikog sukoba i napad na Srbe kraj septembra. Svojim ćutanjem, postaju ditektni saučesnici nove destabilizacije prilika na terenu u režiji Aljbina Kurtija, izazvane novom jednostranom odlikom vlasti u Prištini", rekao je Petković. 

Kako je istakao, Srbi sa Kosova i Metohije neće dozvoliti da budu proganjani, ubijani i da im se oduzima legitimno stečena imovina i poručio da to "dobro treba da znaju svi i u Prištini i Briselu".