Bisljimi: Sledeće nedelje objavićemo rešenje o registarskim tablicama

Besnik Bisljimi
Izvor: Reporteri

Zamenik premijera i glavni pregovarač Besnik Bisljimi rekao je da će se sledeće nedelje odlučiti kako će se rešiti pitanje registarskih tablica, odnosno da će sledeće nedelje biti objavljen plan kosovske vlade za rešenje tog pitanja, prenosi Gazeta ekspres.

"Uspostavili smo reciprocitet 2021. za registarske tablice, zbog čega su bile velike tenzije i MIG je poleteo i to je proizvelo dogovor 30. septembra. Ovaj sporazum dao je rok od 180 dana za postizanje trajnog sporazuma. Srbija je nije ponudila trajni sporazum, za što nam je otvorila put da smislimo svoj plan koji će biti objavljen sledeće nedelje", rekao je Bisljimi.

Bisljimi je izjavio i da sporazum o Mapi puta za sprovođenje sporazuma o energetici na severu Kosova ne narušava suverenitet Kosova, prenosi Reporteri.

On je gostujući na tv Dukađini rekao da je prvobitni sporazum bio štetan ali da je njegovo nespovođenje stvorilo teren koji je bio još nepovoljniji.

"Sporazumom iz 2013. i 2015. godine građani su mogli da plaćaju struju, ali je nisu plaćali na terenu. Sada nismo bili na pijaci da bismo kupovali meso ili ribu, već u Briselu kako bismo se dekodirali za sprovođenje nekih delova energetskog sporazuma čije je nesprovođenje stvorilo velike finansijske troškove Vladi”, rekao je Bisljimi.

Govoreći o kritikama da je pokret Samoopredeljenje promenio stav prema sporazumu, on je kazao da te optužbe ne mogu da iznose oni koji su potpisali sporazum 2013. i 2015. godine i dodao da samo ineznalice ne menjaju mišljenje.

"Mi smo 2005. bili veoma za energiju uglja, a sada smo za energiju vetra, jer živimo u drugom periodu, promenile su se okolnosti, menjaju se stavovi. Samo neznalice ne menjaju svoje stavove kada se okolnosti promene. Promenile su se okolnosti, menja se i konstatacija", rekao je Bisljimi.