Petković: Pozivam hrabre Srbe da ne reaguju na provokacije Prištine

Petar Petković Kancelarija KiM
Izvor: Kosovo Online

Direktor Kancelarije za KiM Vlade Srbije Petar Petković pozvao je danas Srbe na Kosovu i Metohiji da ne reaguju na najnovije provokacije prištinske strane, ističući da će se Srbija boriti za svoj narod, mir i ekonomski napredak, prenosi Tanjug.

U toku jučerašnjeg dana Priština je počela da primenjuje mere o oduzimanju tablica, a specijalne jedinice Rosu širom su severa Kosova.

Petković je rekao da je takav potez prištinske strane bez presedana i da premijer Kosova Aljbin Kurti želi po svaku cenu da izazove incidente i nestabilnost.

"Pozdravljam hrabar i pravdoljubiv srpski narod na KiM, koji odlučno brani svoje pravo na slobodu kretanja i život, naročito one koji su proveli celu noć u Jarinju i Brnjaku u svojim automobilima, iskazujući protest protiv nasilnih akcija", rekao je Petković za TV Pink.

Kako je naveo, Priština šesti put zaredom od 2011. godine na sever Kosova, bez znanja KFOR-a i odluke četiri gradonačelnika sa severa KiM, ubacuje pripadnike Rosu.

"Ovoga puta do zuba naoružanih 350 pripadnika, koji zastrašuju srpski narod na KiM, kako bi Rosu asistirao Kurtiju i Prištini u skidanju i oduzimanju srpskih registarskih tablica", rekao je Petković.

Ja
21. Septembar 2021.
Da narod tamo budu mirni ! i da ne reagujete na njihove provokacije od pristine !!!