Petković: Srpski narod na KiM ponosan na svog predsednika Vučića

Petar Petković
Izvor: Kosovo Online

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Petar Petković poručio je da je cela Srbija, a posebno srpski narod na KiM, ponosan na svog predsednika Aleksandra Vučića i njegov istorijski govor na Generalnoj Skupštini UN gde je jasno poručio da Srbija neće ustuknuti u borbi za svoje državne i nacionalne interese na KiM, jer tako brani i principe na kojima počiva sistem UN.

Petković je na društvenoj mreži "X" naveo da je predsednik Srbije objasnio čitavom svetu kako se bori jedna mala ali odgovorna i slobodoljubiva zemlja, koja svoju politiku temelji na principima nezavisnosti, morala, doslednosti i načelima međunarodnog prava, koja moraju da važe za sve - i one velike i one male. 

"Ceo svet je imao priliku da se upozna sa problemima srpskog naroda na KiM i zulumom koji čine Kurti i njegovi ekstremisti i o tome će u predstojećim nedeljama i mesecima Srbija u UN još govoriti, na ozbiljan, detaljan i argumentovan način. Ostaće zapisano da je predsednik Vučić na najznačajnijoj svetskoj političkoj govornici snažno, hrabro i argumetovano razobličio licemerje mnogih koji, s jedne strane, podržavaju tzv. nezavisno "Kosovo", a s druge strane  se odlučno zalažu za poštovanje međunarodnog prava u slučaju Ukrajine", naveo je Petković.

Slobodarski narod u Srbiji, kako je zaključio, danas je bio posebno ponosan na predsednika Vučića, a svoje oduševljenje nisu krile i brojne slobodarske države koje su godinama čekale na ovakav govor u UN.