Petković u Jumkosu: Činićemo sve da pojačamo proizvodnju, nastavićemo da se borimo za naš narod na KiM

Petković u Zubinom Potoku
Izvor: Kosovo Online

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je danas da je novi pogon "Jumkosa" koji je otvoren u Brnjaku važna investicija Srbije, za koju je izdvojeno 110 miliona dinara i zahvaljujući kojoj su zaposlene 24 žene. On je nakon obilaska centrale Jumkosa u Zubinom Potoku rekao da će Vlada Srbije činiti sve što može kako bi pojačaja proizvodnju i da će nastaviti da se bori za srpski živalj na KiM.

On je podsetio da je u centrali te fabrike već zaposleno 55 žena.

"To znači da smo samo u Jumkosu uspeli da zaposlimo 79 žena, to znači da kroz plate tih žena, naših majki, gospođa u Zubinom Potoku se izdržava se 79 porodica. Činićemo sve što možemo i ubuduće kako bi obezbedili da dodatno pojačamo proizvodnju, samim tim i veći broj radnih mesta", rekao je Petković.

Petković je kazao da je rukovodstvo kompanije istaklo da i pored i ovih readnih mesta ima još prostora za 30 žena koje mogu da se zaposle, što govori, istakao je, da se radi punom parom, da ima proizvodnj i da će proizvodnja tekstila jačati.

"Želim sve najbolje svim zaposlenima i rukovodstvu ove kompanije, to je način i to je pristup Kancelarije za KiM  i Vlade republike Srbije da investicijama, ulaganjima u nova radna mesta pomažemo pre svega  ostanak i opstanak našeg naroda na KiM. Vi dobro razumete šta znači kada otvorite 24 radna mesta, na primer u Brnjaku, kada otvorite 55 u Zubinom Potoku, to znači da zaustavljate odliv, pogotovo mladog stanovništva, da samim tim jačate ovu opštinu i ostanak našeg naroda na KiM", rekao je Petković.

On je kazao da pored Jumkosa, značajan udeo u proizvodnji predstavlja fabrika Simpo u kojoj je za godinu dana proizvedeno više od 350 garnitura i nameštaja.

"U Simpu radi 78 ljudi. To je značajna i važna fabrika sa investicijom Vlade Srbije od 150 miliona dinara. Tu ne stajemo, nastavićemo i dalje da se borimo, da se borimo za naš Zubin Potok , za ostale opštine ne samo na severu KiM već svuda gde živi naš narod na KiM", rekao je Petković.