Poslanici sa Kosova u Skupštini Srbije: Rafal smrti je pokosio detinjstvo

Savić - Vujičić - Marić
Izvor: Kosovo Online

Poslanici sa Kosova u Skupštini Srbije Danijela Vujičić, Ljubomir Marić i Milan Savić pozvali su, povodom 17 godina od ubistva Pantelije Dakića (12) i Ivana Jovovića (19) i ranjavanja još četvoro dece u Goraždevcu, međunarodnu zajednicu UN, Kfor i Euleks da pokažu dovoljno hrabrosti i rasvetle zločin počinjen nad srskom decom.

"Proslo je 17 godina bola, tuge, nespokoja i nade da će akteri terorističkog napada na srpsku decu na reci Bistrici u Goraždevcu biti privedeni pravdi, zarad i u ime pravde", navodi se u zajedničkom saopštenju poslanika.

Naglašava se da su 13. avgusta, 2003.godine, u vreme navodnog mira, u prisustvu više hiljada naoružanih vojnika Kfora i brojnih međunarodnih policajaca, albanski ekstremisti rafalom iz automatskog oružja "pucali u našu mladost i budućnost".

"Rafal smrti je pokosio detinjstvo. Međunarodna zajednica i svi njeni zvaničnici godinama ćute pred zločinima počinjenim nad srpskom decom i srpskim narodom", ističu u saopštenju poslanici postavljajući pitanje: "Zašto?"

Kako su dodali, svaki nerasvetljeni zločin "mrlja je međunarodne zajednice u moru nepravde koja je zadesila srpski narod na Kosovu".

"Insistiraćemo do kraja na istini, jer ovakav zločin ne smemo i nećemo zaboraviti", poručuju poslanici u zajedničkom saopštenju.