Poslanik Seljmanaj: Tek ćemo videti posledice nesaradnje sa zemljama Kvinte

Driton Seljmanaj
Izvor: Klan Kosova

Jedini poslanik koji je bio uzdržan tokom današnjeg glasanja o Rezoluciji protiv organizovanja referenduma Srbije Driton Seljmanaj iz Demokratskog saveza Kosova napisao je da će se u narednim danima i mesecima videti posledice nesaradnje Aljbina Kurtija sa zemljama Kvinte.

On je na Fejsbuku napisao da iz tri razloga nije podržao pomenutu Rezoluciji i da je današnja sednica bila nepotrebna i bez sadržaja.

Dodao je da je uveren da je ovu sednicu Kurti sazvao zbog raspodela odgovornosti, što odražava njegovu nesposobnost.

“Nikada nema potrebe da se Skupština sastaje kako bi podsetila na ustavne dužnosti koje imaju druge institucije. Ustavne dužnosti premijera, predsednika i skupštinu su utvrđene i moraju ih svi obavezno sprovoditi, bez potrebe međusobnog podsećanja", napisao je Seljmanaj i dodao da Kurtiju nedostaje integritet prilikom donošenja odluka i da "uveo je Skupštinu u svoj cirkus na potpuno besmislen način".

Naglasio je da će se posledice nesaradnje premijera Kurtija sa zemljama Kvinte videti u narednim danima i mesecima.

" Ovo je prvi put u novijoj istoriji Kosova da sve zemlje Kvinte otvoreno budu protiv nas. To pokazuje da je Aljbin Kurti sa svojim ljudima ozbiljno uticao na komunikaciju i saradnju sa njima. Posledice ove nesaradnje videćemo u narednim danima i mesecima. Uveren sam da je ovo samo početak”, dodao je Seljmanaj.