Radojević: U Prizrenu vozač ide na slobodu, na severu Kosova dobije metak u leđa

Milan Radojević
Izvor: Kosovo Online

Bivši gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević oglasio se povodom ranjavanja Milana Jovanovića na kojeg je pucao pipadnik kosovske policije i istakao dvostruke standarde koji se primenjuju nad građanima na Kosovu, u zavisnosti od njihove etničke pripadnosti.

Radojević je ukazao na više segmenata „takozvane demokratije i vladavine prava na severu Kosmeta“, upoređujući Jovanovićev slučaj sa slučajem vozača iz Prizrena.

 „U Prizrenu vozač vozilom napada policajca i biva pušten da se brani sa slobode i predmet ide u redovnu proceduru. Na severu KiM dovoljno je da budete Srbin i da imate vozilo sa registarskim oznakama KM, pa da vam policajci pucaju u leđa. Ranjavanje Jovanovića, Dželjalj Svečlja pravda time što se navodno nije zaustavio“, napisao je Radojević na instagramu.

Nakon niza loših postupanja prema Srbima, ističe da međunarodna zajednica ipak zahteva da se na izbore izađe.

„U Prizrenu slučaj ide u redovnu proceduru, a na severu KiM vozač  dobije metak u leđa. Oduzmu vam zemlju i na njoj izgrade vojne baze. Patrijarhu zabrane ulazak na KiM pred Božić jer nije osudio barikade na severu. Deci je zabranjeno da se bave sportom i igraju u klubovima koje vole, a međunarodna zajednica poziva da se izađe na 'fer i demokratske izbore'“, dodao je on.

Radojević je naglasio da „nikakva zabrana, niti pucnji neće zaustaviti rađanje novih šampiona, jer takav nam je gen".

"Biće i dalje Đokovića, Krasića I Dončića koji će sa ponosom nositi svoje ime i isticati svoje poreklo. Ranjeni, ali ne i poraženi! Obespravljeni ali i dalje časni i ponosni! Malobrojni, ali ne i sami! Žveće ovaj narod“, poručio je Radojević.