Radojičić: Beograd pomaže parove sa Kosova sa sekundarnim sterilitetom

Zoran Radojičić
Izvor: N1 Info

Grad Beograd započinje sa realizacijom pomoći za parove sa sekundarnim sterilitetom u iznosu od 30 miliona dinara, za parove iz Srbije i interno raseljena lica sa Kosova, izjavio je danas gradonačelnik Zoran Radojičić prenosi Tanjug.

Radojičić je najavio da će biti objavljen javni poziv za podnošenje prijava bračnih/vanbračnih partnera.

Finansiranje se odnosi na žene starosne dobi do 42 godine, koje su se prvi put ostvarile kao majke prirodnim putem (jedno dete), pod uslovom da je od porođaja proteklo najmanje četiri godine.

Takođe, potrebno je da bračni parovi imaju državljanstvo Republike Srbije, ali i da mogu biti i strani državljani sa stalnim nastanjenjem u Beogradu ili da su izbegla, odnosno interno raseljena i prognana lica sa Kosova.

Pored toga, potrebno je da parovi imaju prebivalište na teritoriji Beograda najmanje godinu dana pre dana podnošenja prijave.

Radojičić je naglasio da je zadovoljan odlukom da Grad finansira parove sa problemom sekundarnog steriliteta, usvojenoj na poslednjoj sednici gradskog parlamenta.

"Grad Beograd ponovo dokazuje koliko nastoji da sprovodi odgovornu zdravstvenu i socijalnu politiku", rekao je Radojičić, saopštila je Gradska uprava.