Rakić uručio ključeve novih kuća porodicama Nisić i Dimić iz Klokota

Rakić uručio ključeve od novih kuća Nisićima i Dimićima u Klokotu
Izvor: Ministartsvo za zajednice i povratak

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić uručio je danas ključeve novih kuća socijalno ugroženim porodicama Nisić i Dimić iz Klokota.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, Rakić je tom prilikom rekao da su danas Nisići i Dimići usrećeni na ovaj način ali da i druge socijalno ugrožene porodice neće biti zaboravljene.

"Reči pretvaramo u dela, a ispunjavajući obećanja želimo da pružimo podršku ne samo Nisićima i Dimićima, već i mnogim drugim porodicama koje u lošem stanju žive, da će pomoć stići i do njih i da ne gube nadu u bolje sutra jer su upravo u tom pravcu usmerena sva naša delovanja. Prekjuče smo položili kamen temeljac za izgradnju kuće socijalno ugroženoj porodici Krstić iz opštine Gračanica, a u narednim danima ćemo usrećiti još porodica uručenjem ključeva od kuća koje su kompletno završene", rekao je Rakić.

U saopštenju dostavljenom medijima se navodi i da je Rakić naglasio da je borba za opstanak srpskog naroda na Кosovu neprestana i da će tako ostati i ubuduće.

"Gradnjom novih kuća, pružanjem pomoći porodicama koje žive loše, asfaltiranjem puteva, postavljanjem nove rasvete, uređenjem parkova, kao i svakim drugim vidom pomoći, našem narodu poručujemo da nikada nećemo odustati od namere da se na ovim prostorima živi bolje. Ja danas delim sreću sa nasmejanim licima dece koja će predstojeću zimu dočekati u lepšem prostoru. Ovo je za mene neizmerna radost", poručio je Rakić nakon uručenja ključeva.

Nisići ističu da im je danas vraćena vera da bolje sutra dolazi za njih.

"Ovakav poklon se retko dobija, a mi smo upravo od ministra Rakića dobili najvredniji poklon”, kažu Nasići.

Domaćin porodice Dimić istakao je da je ovakav vid ministrove podrške nešto što ih "obavezuje da ostanu na svojoj dedovini."

Današnjem uručenju ključeva Nisićima i Dimićima, prisustvovali su aktuelni gradonačelnik Opštine Кlokot Božidar Dejanović, kao i kandidat za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima Vladan Bogdanović.

Ja
16. Septembar 2021.
To je dobro sad imaju novu kucu!!!