Rakić: Zabranom ulaska Petkoviću Priština ne može da pokida pupčanu vrpcu koju imamo sa Beogradom

Goran Rakić i Petar Petković
Izvor: Kosovo Online

Zabrana ulaska na Kosovo koju je Priština jutros izrekla direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petru Petkoviću osudio je predsednik Srpske liste Goran Rakić, ističući da takva odluka "neće moći da preseče pupčanu vrpcu kojom su Srbi sa Kosova povezani sa Beogradom".

"Direktore, iako danas niste sa nama ovde fizički, nikada tu pupčanu vrpcu kojom smo povezani sa Beogradom neće moći da prekinu", rekao je Rakić.

On je poručio da, iako Petković nije fizički danas u "Kosovskoj Mitrovici i Kosovskom pomoravlju, Centralnom Kosovu i na Severu Kosova, gde je trebao da obiđe poplavljena domaćinstva, on je u srcima srpskog naroda koji željno iščekuje da ga ponovo vide".

Vršilac dužnosti ministra spoljnih poslova Meljiza Haradinaj-Stubla objavila je jutros da je Petkovića ulaz zabranjen jer se, kako je rekla "Srbija i dalje ponaša destruktivno".

Ovako ponašanje Prištine, prema mišljenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petkovića, govori o tome da im je politički marketing važniji od života i bezbednosti ljudi.

"Privremene institucije u Prištini noćas su, dva sata posle ponoći, odlučile da mi onemoguće da obiđem poplavljena područja u srpskim sredinama u južnoj pokrajini i ugroženim domaćinstvima uručim humanitarnu pomoć", naveo je Petković u saopštenju.

On je istakao da je očigledno da je predizborna kampanja u Prištini počela i pre zakonskog roka i da su Srbi ponovo glavne mete.

Ja
14. Januar 2021.
Neznam zasto dozvoljavate da se prestanu albanske teroristicke sile i nepravde nemaju tog prava da zabrane narodu na ulazak kosovo i metohije sta radi taj svet vidise nepravda sto narodu cine ja neznam zasto to dozvoljavate to se nesme kosovo zabraniti nikome ulazak na kosovu to da se zabrani albanskim teroristima nije kosovo njihovo nece nikada biti kosovo je srbija i nesmeju se tako glupo bezobrazno i sramno pomagati vidise kakav je taj narod sramota u svemu su oni losi nista nema kod njih dobro bas nista ljudi bez ikakvog razuma sile i mrznje !!!!