Redžaj: Vanredni izbori ne zavise od želja opozicije, Samoopredeljenje će završiti mandat do kraja

Arber Redžaj
Izvor: Kosova.info

Poslanik Pokreta Samoopredeljenje Arber Redžaj reagovao je na izjavu predsednika Demokratske partije Kosova Memljija Krasnićija da će se tokom 2024. godine održati vanredni parlamentarni izbori na Kosovu i istakao da je Samoopredeljenje spremno za nove izbore, ali da taj proces ne zavisi od želja opozicije.

Redžaj je istakao za Front onlajn da, bez obzira na sve, vanrednih izbora neće biti i da će Samoopredeljenje završiti svoj četvorogodišnji mandat do kraja.

"Izbori se ne mogu održati kada opozicija hoće, mi smo spremni za izbore već sutra, ali idemo kada nam se završi mandat", poručio je Redžaj.

Krasnići je izjavio i da Kosovo tokom mandata aktuelne vlade nije napredovalo ni u jednom sektoru, ali Redžaj naglašava da se napredak može videti od 1. januara, kada su ukinute vize za putovanje u EU i kada je omogućeno neometano kretanje vozila sa RKS tablicama u Srbiju.

"Na severu Kosova postoji napredak u mnogim oblastima, posebno u oblasti bezbednosti, značajan je napredak u ekonomiji, u odbrani, a posebno u nabavci oružja i poboljšanju života građana", rekao je Redžaj.