Rode: Zašto se Simonsu omogućava da vodi kampanju dezinformisanja?

Jorn Rode
Izvor: Twitter

Ambasador Nemačke na Kosovu Jorn Rode reagovao je na izjavu bivšeg sudije Euleksa Malkolma Simonsa pred odborom kosovskog parlamenta, i postavio pitanje "zašto Skupština Kosova još uvek pruža prostor Simonsu za nastavak kampanje dezinformacija“, prenosi Telegrafi.

Simons je u izveštaju naveo da Euleks nije misija "vladavine prava već da je politička misija“ koja ima za cilj da sa političke scene ukloni sve one koje ova misija videla kao prepreku dijalogu Beograda i Prištine. Na to je Euleks odmah reagovao juče, oštro demantujući sve navode Simonsa.

"Veoma ubedljivo i sveobuhvatno Euleksovo pobijanje neutemeljenih navoda. Pitam se samo zašto Skupština Kosova i dalje pruža bivšem sudiji Simonsu platformu za nastavak ove kampanje širenja dezinformacija“, napisao je na Tviteru Rode.

Misija Euleksa je nazvala izjave bivšeg sudije ove misije Malkoma Simonsa nepromišljenim i neutemeljenim nagađanjima i istakla da je Simons bio umešan u kampanju širenja dezinformacija u vezi sa navodnim nepravilnostima tokom njegovog boravka u Euleksu, koja ima za cilj skrivene motive i interese.

 

Mark
13. Jul 2021.
Sto mesas bre ko branis ti korrupsije na euleks aa sve ce da razjasni i razume sta radi birokrati