Sadiku: Kurtijeve izjave populističke, ne vode do sporazuma

Arbnor Sadiku
Izvor: Ekonomia Online

Stručnjak za politička pitanja Arbnor Sadiku smatra da su izjave Aljbina Kurtija posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem populističke i odraz balkanskog mentaliteta, prenosi Ekonomija onlajn.

"Ovo su izjave koje su više posvećene dobijanju glasova na predstojećim lokalnim izborima nego ka nekom rešenju u dijalogu", smatra Sadiku komentarišući Kurtijeve predloge koje je izneo u Briselu.

Prema njegovim rečima, četiri predloga nemaju nikakav sadržaj u smislu postizanja sporazuma između dve strane već su isključivo namenjeni biračima.

Sadiku smatra da se nisu ostvarile ni Kurtijeve najave da će na sastanku biti nečeg novog, već su samo viđeni zahtevi koji ne vode ka postizanju bilo kakvog sporazuma.

"Ništa novo, ni drugačije nije viđeno danas u Briselu", zaključuje Sadiku.
 

Rado
15. Jun 2021.
Svaka cast gospodine Sadiku svaka rec vam je na mesto.Sa Kurtijem nema napred Kosovo ce ici samo nazad.On nevzeli dijalog on izbegava dijalog jer time zeli da sto vise bude na vlasti.Sada ce izbori na Kosovo izgubice se jos 4 meseca .Kurtija treba Amerika i Evropa da hitno smene jer cela ova garnitura na vlasti Kurti Vjosa i Konjufca oni su protiv dijaloga.Dokle .