Sastanak Rame i Zelenskog u Tirani

Rama i Zelenski
Izvor: Kosovo Online

Premijer Albanije Edi Rama sastao se danas sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim koji povodom samita Ukrajina - Jugoistočna Evropa prvi put boravi u Tirani.

Kako javlja dopisnik Kosovo onlajna iz Tirine, u toku je sastanak dvojice lidera u kabinetu premijera Albanije Edija Rame, a potom je planirano potpisivanje bilateralnog sporazuma.

Rama je danas na Fejsbuku poručio da je Zelenski "vođa herojskog ukrajinskog otpora", dok je predsednik Ukrajine na platformi "X" naveo da će sa premijerom Albanije razgovarati o odbrambenoj i političkoj saradnji.

„U našim bilateralnim razgovorima sa premijerom i njegovim timom razgovaraćemo o odbrambenoj i političkoj saradnji, podršci formuli mira i bezbednosnim sporazumima. Albanija je jedna od zemalja koje su potpisale deklaraciju G7, što mi veoma cenimo“, poručio je Zelenski.

Samit Ukrajina-Jugoistočna Evropa koji se danas i sutra održava u Tirani prate velike mere obezbeđenja. Skup obezbeđuje više od hiljadu policajaca specijalnih jedinica, a u okolini zgrade Vlade i palate Kongresa, gde će biti glavno dešavanje, raspoređeno je na desetine snajperista.