Savić: Majke Kosmeta današnjim skupom protiv Kurtijevog ugnjetavanja

Savić
Izvor: Kosovo Online

Gordana Savić, načelnica službe za promociju zdravlja i naučno istraživačkuu delatnost u Kliničko bolničkm centru u Severnoj Mitrovici, kaže da će na skupu koji se održava danas u Severnoj Mitrovici u 15 sati i nosi naziv "Majke Kosmeta protiv Kurtijevog geta“ ukazati na nehumani tretman koji dolazi iz Prištine i od Aljbina Kurtija.

Savić je u jutarnjem programu TV Pink rekla da je današnji skup odgovor žena sa severa Кosova na "ugnjetavanje i zulum" koji svakodnevno trpe od strane vlasti u Prištini.

"Na današnji dan kada se u svetu mnogobrojnim aktivnostima obeležava međunarodni Dan humanosti, mi žene Kosmeta, majke, sestre, supruge, ćerke odlučile smo da podignemo svoj glas i ukažemo na sve nehumane tretmane, na sve ono što nam svakodnevno Aljbin Kurti priređuje“, kaže Savić.

Dodaje da je toliko je nehumanih tretmana da to više ne možemo da izdržimo i da će na današnjem skupu podići svoj glas.

"Ne možemo da dozvolimo da nam decu presreću do zuba naoružani specijalci, da naša deca idu  sa strahom u školu, vraćaju se sa strahom, nisu vesela nego uplašena, da čuju zvuke sirena i detonacije. Da li u današnjem civilizovanom društvu tako nešto postoji. Mi ćemo danas podići glas zbog svega što se dešava i što nam je Kurti uskratio, počevši od lekara kojima je pretio da će da ih hapsi samo zato što su hteli da obezbede vakcinaciju za vreme pandemije kovid-19 i spasu svaki život. Presreću nam sanitete, onemogućavaju normalan  rad i lečenje, onemogućavaju svakodnevno snabdevanje lekovima i sanitetskim materijalom, hapse vozače saniteta“, rekla je Savić.

Savić je, inače zaposlena u Kliničko bolničkom centru 30 godina, a ona je najavila skup žena, jer je čitav svoj život provela u Severnoj Mitrovici i majka je je studenta prve godine Medicinskog fakulteta u Severnoj Mitrovici.