Selaković: Aktivna i čvrsta podrška Libana teritorijalnom integritetu Srbije

Selaković sa ministrom inostranih poslova Libana
Izvor: Ministarstvo spoljnih poslova

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Libana Abdalom Bouom Habibom.

Selaković je zahvalio libanskom šefu diplomatije što delegacija te prijateljske zemlje prisustvuje skupu na visokom nivou povodom 60. godišnjice prve konferencije PNZ, posebno imajući u vidu da je Liban i pre šest decenija učestvovao na beogradskoj konferenciji.

U saopštenju za javnost se ističe da je Selaković ukazao da dve zemlje baštine dugu tradiciju diplomatskih odnosa koji ove godine navršavaju 75 godina, poručivši da je Srbija opredeljena da dalje jača politički dijalog, kao i ukupne odnose sa Libanom.

On je posebno zahvalio na principijelnoj i aktivnoj podršci Libana teritorijalnom integritetu Srbije, i čvrstoj podršci koju pruža u okviru međunarodnih organizacija.

Кako je istakao, Liban je značajan partner Srbiji na tržištu Bliskog istoka, i Srbija je spremna da razvija saradnju u domenu ekonomije, trgovine, saobraćaja, poljoprivrede…

Ministri su razgovarali o pandemiji koronavirusa, a šef srpske diplomatije rekao je da je Srbija dala svoj doprinos u borbi s virusom doniravši određen broj vakcina, ta da je pomogla mnogim prijateljskim državama, među kojima je i Liban, kome je isporučila 40.000 doza.

Ja
11. Oktobar 2021.
Hvala libanu za cvrstu podrsku teriterijalnog integriteta srbije !!!
Ja
11. Oktobar 2021.
Srbija je spremna da razvija ekonomije trgovine saobracaja poljoprivrede to je dobro !!!