Selaković: Gruzija principijelno poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije

Selaković i Zalkaliani
Izvor: MSP

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković, na marginama Ministarskog saveta OEBS u Stokholmu, sastao se sa ministrom inostranih poslova Gruzije Davidom Zalkalianijem.

Selaković je ocenio da su bilateralni odnosi Srbije i Gruzije tradicionalno prijateljski i da kontinuirano napreduju, napominjući da postoji veliki prostor za unapređenje saradnje, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Kako se dodaje, Seaković je posebno izrazio spremnost za dalje jačanje međusobnog političkog dijaloga i razmenu poseta na svim nivoima, i pozvao je šefa diplomatije Gruzije da poseti Srbiju.

Selaković se osvrnuo na nedavno održane bilateralne političke konsultacije dva ministarstava spoljnih poslova, ukazavši na izuzetan značaj njihovog redovnog održavanja.

Šef srpske diplomatije zahvalio je Gruziji na principijelnoj poziciji poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije i nepriznavanju Kosova, kao i na čvrstoj podršci koju pruža Srbiji u okviru međunarodnih organizacija.

Kada je reč o ekonomskoj saradnji, Selaković je preneo spremnost Srbije za  povezivanje privreda, posebno ukazujući na mogućnosti intenziviranja saradnje u brojnim oblastima.