Selaković: Hvala Venecueli što podržava suverenitet i integritet Srbije

Selaković sa ministrom inostranih poslova Venecuele
Izvor: Ministarstvo spoljnih poslova

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković ugostio je na radnoj večeri ministra inostranih poslova Venecuele Feliksa Plasensiju, koji se nalazi u bilateralnoj poseti Srbiji.

U saopštenju za javnost se ističe da su ministri ovom prilikom potpisali Memorandum o razumevanju o saradnji u oblasti poljoprivrede, čiji je cilj, prema Selakovićevim rečima, oživljavanje privredne saradnje dveju zemalja.

Ministar Selaković je nakon potpisivanja naveo da je Srbija evropska država posvećena svom evropskom putu, ali da ne zaboravlja svoje prijatelje širom sveta i na različitim meridijanima.

Šef srpske diplomatije je izrazio zadovoljstvo zbog posete kolege iz Venecuele i zahvalio toj prijateljskoj državi na “čvrstom i aktivnom stavu kojim podržava naš teritorijalni integritet i suverenitet i stoji čvrsto uz Srbiju u rešavanju kosovsko-metohijskog problema”.

Ministar Selaković je poželeo dobrodošlicu kolegi iz Venecuele i poželeo mu da se u Srbiji oseća kao kod svoje kuće i da češće dolazi u posete.

Ministar inostranih poslova Venecuele Feliks Plasensija izjavio je nakon potpisivanja sporazuma da je njegova zemlja posvećena prijateljstvu sa Srbijom, i da je čvrsta u podršci teritorijalnom integritetu Srbije.

Ističući značaj danas potpisanog sporazuma u oblasti poljoprivrede, rekao je da Venecuela želi da uči od Srbije, i da je dolazeći u Beograd bio impresioniran izgledom njiva i načinom na koji se ovde obrađuje zemlja.

„Za nas je bitno da budemo u prijateljskim odnosima sa jednom važnom državom Evrope, a mi smo kapija Amerike za vas. Кarakas je prirodna kapija ka Кaribima, Centralnoj i Južnoj Americi i osećamo da je Beograd naša kapija ka Evropi“, kazao je Plasensija.

Istakao je da Venecuela želi da osnaži ekonomske i poslovne veze sa Srbijom, a time i sa ostatkom Evrope.

Plasensija je zahvalio ministru Selakoviću na dobrodošlici i čestitao na odlično organizovanom skupu Pokreta nesvrstanih zemalja u Beogradu.

Ovom prilikom je i pozvao ministra Selakovića u zvaničnu posetu Venecueli i ponudio pomoć oko ponovnog otvaranja ambasade Srbije u Кarakasu.

Ja
12. Oktobar 2021.
Hvala venecueli sto podrzava suverenitet i integritet srbije !!!