Selaković: Pozitivan trend u razvoju odnosa Srbije i Svete Lucije

Nikola Selaković
Izvor: Twitter

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković razgovarao je danas telefonom sa ministrom spoljnih poslova, međunarodne trgovine, civilnog vazduhoplovstva i dijaspore Svete Lucije Alvom Romanusom Baptistom.

Prema navodima iz ovog ministarstva, Selaković je izrazio zadovoljstvo pozitivnim trendom u razvoju odnosa dve zemlje, podsetivši da su oni formalno uspostavljeni u novembru 2019. godine, i na odluku Srbije o podizanju nivoa predstavljanja kojom je ambasador Marko Đurić imenovan za prvog nerezidencijalnog ambasadora Srbije u Svetoj Luciji sa sedištem u Vašingtonu.

Ministar Selaković je poručio da je Srbija zainteresovana za dalje unapređenje političkog dijaloga na visokom nivou, kao i za uspostavljanje redovnije razmene mišljenja o svim bilateralnim i međunarodnim temama, i ovom prilikom je pozvao ministra Baptistu da poseti Srbiju.

Sagovornici su se osvrnuli i na borbu dve zemlje sa koronavirusom, a Selaković je izrazio punu podršku i solidarnost Srbije sa Svetom Lucijom i izneo spremnost Srbije da, u granicama mogućnosti, pruži konkretnu pomoć narodu Svete Lucije.