Selaković: Zahvalni smo Meksiku na doslednom stavu po pitanju poštovanja međunarodnog prava

Selakovića sa ambasadorom Meksika Karlosom Feliksom
Izvor: Kosovo Online

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas sa ambasadorom Meksika Karlosom Feliksom.

Selaković je konstatovao da dve zemlje neguju višedecenijske prijateljske odnose koje krasi visoki stepen međusobnog poštovanja i uvažavanja o pitanjima ključnih nacionalnih interesa.

Ministar je naveo da o prijateljstvu Srbije i Meksika govori i podatak da ove godine obeležavamo 75 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, posebno izrazivši zadovoljstvo što je taj jubilej propraćen organizovanjem prigodnih manifestacija u obe zemlje.

"Srbija je posvećena jačanju političkog dijaloga sa Meksikom, realizaciji poseta na najvišem i visokom nivou", istakao je Selaković.

On je podsetio na svoju nedavnu posetu Meksiku i veoma dobre razgovore sa najvišim zvaničnicima te države i izrazio je nadu da će u narednom periodu i ministar spoljnih poslova Meksika doći u zvaničnu posetu Srbiji.

"Visoko cenimo i duboko smo zahvalni Meksiku na doslednom stavu po pitanju poštovanja međunarodnog prava i nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, kao i na podršci koju nam pruža u okviru međunarodnih organizacija", rekao je Selaković.

Govoreći o ekonomskoj saradnji, on je ukazao da je potrebno unaprediti privredene odnose i povećati spoljnotrgovinsku razmenu, i uputio poziv investitorima iz Meksika da ulažu u Srbiji.

Sagovornici su razgovarali o aktivnostima dve zemlje na usaglašavanju pravne regulative za unapređenje ekonomske saradnje, zaključivanjem Sporazuma o podsticanju i zaštiti investicija i Sporazuma o izbegavanju dvostrukog oporezivanja.