Selaković: Srbija faktor stabilnosti u regionu, čvrsta podrška Luksemburga na putu u EU

Selaković i Aselborn
Izvor: MSP

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković posetu Luksemburgu započeo je sastankom sa ministrom inostranih i evropskih poslova Žanom Aselbornom, sa kojim je razgovarao o pristupanju Srbije EU, kao i o dijalogu Beograda i Prištine.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova, Selaković je izjavio da je sastanak bio veoma uspešan i da su potvrđeni dobri i prijateljski odnosi dve zemlje. Dodao je da je dogovoren nastavak redovnih političkih konsultacija i da je razgovarano o poseti ministra Aselborna Srbiji početkom sledeće godine.

Takođe,Selaković i Aselborn su potpisali Memorandum o razumevanju i saradnji dva ministarstva.

Selaković je rekao da je ministar Aselborn čvrsto privržen i podržava pristupanje Srbije i čitavog Zapadnog Balkana Evropskoj uniji. Istakao je da je luksemburški ministar izneo pohvale za ono što Srbija radi na društvenom i ekonomskom planu.

Takođe je naglasio da je s posebnom pažnjom razgovarano o dijalogu Beograda i Prištine i stanju i regionu.

"Ministar Aselborn je nekoliko puta istakao da je Srbija ključni faktor stabilnosti u regionu, i da se samim tim očekuje da budemo i najodgovorniji", rekao je Selaković.

Šef srpske diplomatije je podvukao da je bila čast i zadovoljstvo razgovarati sa ministrom Aselbornom, doajenom diplomatije Evropske unije i čovekom koji je 17 godina na čelu ministarstva inostranih poslova zaključivši da u njemu imamo dobrog, iskrenog i principijelnog partnera, ističe se u saopštenju.

Ja
17. Septembar 2021.
Srbija jeste faktor stabilnosti u regionu to je dobro sto i luksemburg podrzava i sto ima cvrstu podrsku srbiji ka putu u EU ne samo srbiji nego i citavom balkanu to ce biti dobro svima !!!
Sami
17. Septembar 2021.
Kakav faktor stabiliteta terorizuje CG finansira africki diktatori sa oruzje problem na hervatsku bosnu kosovu vojvodinu sandjak presevo malo i na makedoniju svu gde prst za turbulencu zlo balkana je