Selaković: Srbija ostaje posvećena dijalogu, stabilnosti i očuvanju mira

Selaković - Lijmets
Izvor: MSP RS

Na marginama 76. zasedanja Generalne skupštine UN u Njujorku, ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković razgovarao je sa ministarkom inostranih poslova Estonije Evom Marijom Lijmets, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

„Selaković je informisao ministarku Lijmets o dijalogu Beograda i Prištine i aktuelnoj situaciji na terenu, podsetivši da je Srbija ispunila sve obaveze iz Briselskog sporazuma, dok Prišina to ne čini više od sto meseci i uvodi jednostrane mere“, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije. 

Selaković je naglasio da Srbija ostaje posvećena dijalogu, stabilnosti i očuvanju mira, kao i stvaranju uslova za ekonomski rast svih u regionu, što čini kroz inivijativu „Otvoreni Balkan“.

Selaković je ocenio da su bilateralni odnosi dobri i bez otvorenih pitanja, i izrazio spremnost za njihovo dalje unapređenje.

„Šef srpske diplomatije zahvalio je Estoniji na kontinuiranoj podršci evropskim integracijama Srbije. Istakao je da je punopravno članstvo u EU strateški cilj Srbije i upoznao je estonsku ministarku o reformskom procesu u Srbiji“, dodaje se u saopštenju.

Ističe se da je Selaković upoznao estonsku ministarsku i sa ekonomskim reformama i uspesima Srbije u proteklih sedam godina.

„Selaković je istakao da je Srbija opredeljena za jačanje ekonomske saradnje i povećanje trgovinske razmene sa Estonijom“, zaključuje se u saopštenju.