Selaković: Srbija zahvalna Kazahstanu zbog nepriznavanja Kosova

Selaković i Tileuberdi
Izvor: MSP

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se, na marginama Ministarskog saveta OEBS u Stokholmu, sa ministrom spoljnih poslova Kazahstana Muhtarom Tileuberdijem.

Selaković je sa zadovoljstvom konstatovao da su odnosi dve zemlje tradicionalno dobri, prijateljski i bez otvorenih pitanja, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Ministar je istakao da je Srbija zahvalna je Kazahstanu na jasnoj i principijelnoj poziciji o nepriznavanju samoproglašenog Kosova, prenevši očekivanje da će se ta podrška i nastaviti, kako bilateralno, tako i u međunarodnim organizacijama.

Selaković je naglasio je da je Srbija opredeljena da jača i unapređuje ukupnu saradnju s Kazahstanom, ukazavši da bi tome umnogome doprinele posete na visokom i najvišem nivou.

Pozvao je kazahstanskog kolegu da poseti Srbiju, ali, takođe, iskazao spremnost da u narednom periodu poseti Kazahstan.

Selaković je zahvalio na otvaranju Ambasade Kazahstana u Beogradu i imenovanju ambasadora u Srbiji. Takođe, u cilju unapređenja sveukupnih odnosa, predložio je i održavanje političkih konsultacija dve zemlje.

Prema rečima ministara, ekonomska saradnje dve zemlje je ispod realnih mogućnosti, te je neophodno iskoristiti sve prednosti i potencijale. Saglasili su se da je poželjno organizovati poslovni forum privrednika obe države.