Selaković u Kamerunu: Podrška suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije

Nikola Selaković u Kamerunu
Izvor: Ministarstvo spoljnih poslova

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković zvaničnu posetu Кamerunu započeo je susretom sa ministrom inostranih poslova Lženom Mbelom Mbelom, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Ministar Selaković je podsetio da dve zemlje povezuje višedecenijsko tradicionalno prijateljstvo, razumevanje i podrška, kao i važni zajednički ciljevi i vrednosti koncipirani u okviru Pokreta nesvrstanih zemalja. U tom smislu, Selaković je poručio da je potrebno raditi na jačanju političkog dijaloga, unapređenju ekonomske saradnje, ali i saradnje u ostalim oblastima od zajedničkog interesa.

Šef srpske diplomatije rekao je da je današnji susret sa ministrom Mbelom Mbelom treći u poslednjih pet meseci, s obzirom na to da su razgovarali na marginama Generalne skupštine UN i komemorativnom skupu PNZ u Beogradu, što je, prema njegovim rečima, potvrda unapređivanja bilateralnih odnosa dve prijateljske zemlje.

S posebnim zadovoljstvom je istakao i da je ovo prva poseta nekog ministra spoljnih poslova Srbije Кamerunu posle 40 godina, izrazivši uverenje da će ona doprineti efikasnijoj saradnji.
Selaković je zahvalio je na principijelnoj podršci Кameruna teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, poštovanju međunarodnog prava i međusobnoj podršci u međunarodnim organizacijama. Takođe, istakao je čvrstu i nedvosmislenu podršku teritorijalnom integritetu suverenitetu Кameruna.

Кamerunski šef diplomatije zahvalio je ministru Selakoviću na prvoj poseti srpskog ministra nakon 40 godina i intenzivnim susretima poslednjih pet meseci, istakavši da naše dve zemlje vezuje višedecenijsko prijateljstvo zasnovano na deljenju istih vrednosti i izazova.
Ministar Mbela Mbela izrazio je želju za produbljivanjem odnosa sa Srbijom, naglasivši da ekonomska saradnja zaostaje za odličnom političkom i da je potrebno intenzivirati je, pre svega u oblasti agroindustrije, digitalne ekonomije, telekomunikacija.