Selaković: Zahvalnost Gvatemali zbog dosledne podrške po pitanju Kosova i Metohije

Selaković i Brolo
Izvor: MSP

Šef srpske diplomatije Nikola Selaković sastao se u ponedeljak sa ministrom inostranih poslova Gvatemale Pedrom Brolom Vilom, istakavši da je ta centralnoamerička zemlja u Srbiji prepoznata kao iskreni prijatelj, prenosi Tanjug.

Selaković je izrazio zadovoljstvo zbog prilike da, samo desetak dana nakon zvanične posete Gvatemali, sa ministrom Pedrom Brolom Vilom nastavi razgovore o unapređenju saradnje dveju zemalja, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

Sagovornici su potvrdili rešenost da do kraja ove godine budu organizovane konsultacije dva ministarstva, koje bi trebalo da rezultiraju tekstom sveobuhvatnog sporazuma o saradnji dve zemlje, a koji bi trebalo da obuhvati mnoga polja od zajedničkog interesa, kao što su kultura, obrazovanje, sport, ekonomija…

To će, uvereni su, rezultirati unapređenjem, kako političkih odnosa, tako i ekonomske saradnje, koja je u ovom trenutku na skromnom nivou.

Ministar Selaković je i ovom prilikom zahvalio Gvatemali zbog dosledne podrške Srbiji po pitanju Kosova i Metohije, izrazivši uverenje da će Beograd i u budućnosti moći da računa na podršku te prijateljske države u međunarodnim organizacijama.

Selaković je zahvalio kolegi iz Gvatemale na oduci da lično predstavlja svoju državu na komemorativnom skupu povodom 60. godišnjice prve konferencije nesvrstanih zemalja, naglasivši da će predstavnici Gvatemale uvek u Beogradu biti dočekivani kao najdraži gosti, dodaje se u saopštenju Ministarstva.