Selektoru košarkaša Severne Makedonije zabranjen ulazak na Kosovo

Dragan Bajić
Izvor: Novosti

Srpskom treneru Draganu Bajiću, koji sa klupe predvodi Igokeu, zabranjen je ulaz na teritoriju Kosova odakle je, kao selektor košarkaške reprezentacije Severne Makedonije, trebalo da poleti za Istanbul, prenosi Novosti.

Zvanično najbolji trener ABA lige je trebalo da poleti iz Prištine u Istanbul, a zatim i za Gruziju gde njegovu selekciju očekuje kvalifikacioni meč protiv pomenute države.

Međutim, vlasti Kosova mu to nisu odobrili, pa je Bajić jedini iz ekspedicije Severne Makedonije kome nije odboren dolazak u Prištinu.

“Ja se trenutno nalazim u Skoplju i jednostavno sam šokiran kad sam dobio informaciju da mi nije odobren ulazak na teritoriju Kosova. Ja nemam obrazloženje zašto se to desilo. Stvoren je veliki problem makedonskoj federaciji jer jednostavno su prinuđeni da traže alternativna rešenja kako da ja dođem do Istanbula da bih se sastao sa ostatkom reprezentacije. Rešenje je nađeno uz probleme što neću moći da odraditi trening sa timom jer ću morati ranije krenuti za Istanbul”, rekao je Bajić za "Srpska info".