Seljimi i Haradinaj Stubla sa Palmerom: Bez podrške SAD nema stabilnog dogovora sa Srbijom

seljimi haradinaj stubla palmer
Izvor: Facebook

U okviru zvanične posete Sjedinjenim Američkim Državam ministar pravde Seljim Seljimi i ministarka spoljnih poslova i dijaspore Melizom Haradinaj-Stubla sastali su se sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Metju Palmerom, prenosi Kosovo pres.

Seljimi je na Fejsbuku napisao da se na sastanku razgovaralo o intenziviranju agendi u približavanju Kosova evroatlantskoj porodici, napretku i jačanju vladavine zakona i otvaranju nove dinamike za postizanje konačnog sporazuma u dijalogu Beograda i Prištine.

"Kosovo je posvećeno  posebnim odnosima i trajnom prijateljstvu sa SAD i uvek odano strateškim interesima. Bez američke koordinacije i garancije, teško je postići bilo kakav stabilan dogovor. Aktivna uloga i podrška SAD, kao naših strateških saveznika, nezamenjiva je za zatvaranje svih otvorenih pitanja sa Srbijom", ocenio je Seljimi.

S druge strane, Palmer je potvrdio američku podršku Kosovu, naglašavajući da glavni fokus treba da bude na postizanju napretka ka punoj međunarodnoj integraciji, jačanju vladavine zakona i normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije.